Göra egna videos

fota, filma

Jag vill göra egna videos

Oj, oj, oj. Jag är en hopplös människa! Jag hoppar från det ena till det andra. Nu har jag börjat rota i video-träsket! Plötsligt kom jag på häromdagen, att jag ville göra en tutorial och ladda upp på Youtube!

En tutorial är en kort film där man visar hur man gör, tex visar hur man spelar vissa ackord på gitarr, eller något annat. Ni har alla sett sådana. Allt från hur man sminkar sig, till att vaxa bilen.

Jag skulle vilja göra en där jag visar hur man gör en viss sak inom smyckestillverkning. Vad det är exakt vill jag ju inte säga eftersom jag vill göra en film av det….

Jag har kollat på lite klipp hur andra gör sina filmer men jag har insett att jag inte kan börja med att köpa på mig en jättedyr kamera, studioljus, backdrop, mikrofoner, redigeringsprogram osv…. Inte bara för att göra en liten film på max 5 minuter.

Alla måste ju ha börjat med vanlig basic utrustning innan de skaffat bättre grejer. Jag har nu vänt in och ut på hela vinden, garderober, skåp och lådor, för att hitta kamerastativet som jag faktiskt har. Jag har använt det en gång för 15 år sedan och nu kan jag inte hitta det. Är det inte typiskt? Både jag och min sambo har sett det för inte så länge sen och nu är det puts väck!

Igår beställde jag i alla fall en mick och ett stativ till mobilen för jag gjorde en helt ”corny” video under tiden jag stekte ägg, och det blev faktiskt bra, så jag skulle kanske kunna använda mobilen, när jag gör tuten.

Sedan var det detta med redigering då. Jag har aldrig sysslat med det så jag har skaffat enklast möjliga redigeringsprogram att börja med. Men nu får jag bara vänta på mitt stativ innan jag kan börja att filma.

Hur gör du dina videos och vad har du för utrustning?

Ha en bra dag!

K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *