Hur man gör ett linne av en t-shirt från Biltema

linne med fransar

Tja!

Då var det dags igen då. Pysselmanin kom igång igen. Tittar man för mycket på alla tutorials på Youtube så kan det bli så. Men jag älskar det!

Jag vet inte riktigt hur jag kom in på det men plötsligt kollade jag på hur man målar sina sneakers i häftiga färger…. att man kan måla barnvagnen med textilfärg så den ser ny ut igen… och sedan kom jag in på att trycka på kläder.

Gud så kul! Köpte papper och skrev ut några figurer och strök på, på barnens tröjor. Testade på ett gammalt linne till mig själv…. och ja, på den vägen är det nu. I tankarna håller jag på och designar egna texter, bilder osv. Finns ju hur mycket som helst man kan göra! Dessutom har jag tittat lite på screentryck, och det måste jag ju testa också! Måla på kläder vore också kul, men tyvärr är jag ganska dålig på att rita. Barnens teckningar är finare.

Förra veckan när vi åkte förbi stan svängde vi in på biltema, där jag införskaffade en vit t-shirt, för jag hade sett på Youtube att man kan göra fräsiga sommarlinnen av gamla toppar.

Planen var att hitta ett fint tryck, stryka på det och sedan klippa bort ärmar och krage. Ett tips! När man klipper bort kragen ska man klippa intill mudden för tyget töjer sig väldigt mycket. Jag klippte där jag tyckte axelbanden skulle vara vilket resulterade i att när tyget töjt sig, så satt axelbanden så långt ut att de ramlade av. Jag fick helt enkelt sy upp axelbanden ca 3 cm på varje sida för att få halsringningen på rätt plats.

T-shirten var ju en sådan där rak herrmodell så jag sydde in den i sidorna också. Därefter klippte jag fransar. Klipp, klipp, klipp…. En VASS sax är att rekommendera, dels för att kanterna ska bli raka och fina, och det går väldigt mycket fortare att klippa. Det är många fransar!

När man har klippt till alla fransar så ska man klippa av fållen längst ner och dra i dem. Då rullar de ihop sig till fina små ”snören”. Därefter knyter man ihop dem två och två. Nästa varv tar man den ena snodden och knyter ihop med den ena i det andra paret för att få ett galler.

Sist men inte minst sy knyter man en knut allra längst ner på alla fransar för att få ett finare slut. Om man vill kan man trä på pärlor innan man knyter för snyggare finnisch.

Jaha, nu var den klar. Undrar vilket mitt nästa projekt blir. Men jag ska inte skaffa mig fler projekt. Jag ska avsluta de jag redan håller på med. Tror jag. Ha, ha!

K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *