Starta eget

Jag är så sugen på att starta eget! Det största hindret är jag själv. Jag har ju drivit egen modebutik, men jag gav upp efter 2 år pga omsättningsproblem. Om man inte har tillräckligt med kunder som shoppar så får man inte in tillräckligt med pengar för att köpa in nästa säsongs lager, vilket ger lägre omsättning och ännu mindre pengar….ja ni fattar galoppen. Visste ni tex att man bör omsätta 1 miljon per anställd? Det är inte småpotatis. 

Jag skulle helst vilja stara eget inom e-handel, men jag vet att det är nästan svårare, eftersom man är tvungen att driva trafik till sin shop, annars kommer ingen kund hitta just din butik på nätet, bland alla andra. Har man en fysisk butik så kommer det ju alltid några strökunder som tittar in, när de går förbi. Så fungerar det inte på webben. Jag har försökt läsa på om SEO, adwords mm, men jag har så svårt att förstå om det inte visar på ett konkret sätt, precis som det ska vara. Det lite som politikerspråket. De babblar både länge och väl utan att jag fattar vad de egentligen säger eller vill.

Allra helst vill jag jobba med mode, accessoarer, skor och inredning. Precis som alla andra! Det gör det ännu svårare att komma fram i bruset. Det bästa är egentligen att satsa på en nisch. Men hur mycket ska man nischa sig? Satsa på ett märke? Endast gula plagg? Eller endast gula toppar? Eller något helt annat? Jag gillar ju hobbygrejer också. Jag har svårt att hitta den rätta grejen. 

Om jag skulle starta eget och det snurrar på så skulle jag även kunna tänka mig att öppna en butik också. Men då vill jag ha den i ett shoppingcenter. Jag gillar den atmosfären. Mest för att det är högt i taket. Jag vet inte vad det är med mig och takhöjd egentligen, men jag känner mig ”ihoptryckt” när det är lågt i tak och ”friare” när det är långt till taket. Jag är väl lite knäpp kanske!

Har du också drömmar och planer inom starta eget?

K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *