Vi har skaffat akvarium

akvarium

Vi åkte till en galleria och där måste vi ju in och titta på djuren! Vi såg att de hade erbjudande på akvarium och efter någon dag bestämde vi oss för att vi skulle köpa ett. Sagt och gjort, vi for iväg och kom hem med akvarium, möbel, sand, växter, rengöringsverktyg och vattenbehandlingsmedel mm.
Det blev ett himla ståhej med barnen och vatten, skölja sanden, plantera och….ja ni fattar! Till slut blev det klart i alla fall och sen var det bara att vänta en vecka innan vi kunde åka och hämta fisk.
Barnen tyckte det var jättekul att köpa fisk! Vi åkte till en mycket större butik för att köpa fisken och där spanade vi in allt från snäckor till dammfiskar! Vi köpte de vanligaste sorterna, neontetra, guppy och kopparbarb. Sedan åkte vi till bassisten i vårt band för han hade alldeles för många black mollys, så det har vi också nu.
Vi fick lite problem med ”dis” i vattnet och det har jag aldrig sett förut när jag haft akvarium så jag blev lite ”svett” och bytte vatten och grejade. Jag googlade en massa och till sist såg jag en lugnande film på Youtube att det går över av sig själv om en vecka eller så. Nu är vattnet klart och fiskarna verkar må toppen!
K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *