Spike-örhängen

spike-örhängen

Mina tuffa örhängen

Nu är det ett bra tag sen jag höll på med mina älskade pärlor! Just dessa har inte en enda pärla dock, men det är en del pill med att få till dem i alla fall. Det krävs lite kräm i nyporna i alla fall!

Dessa spike-örhängen hör till favoriterna och jag har sålt en del av dem på tradera. Ja, ibland säljer jag av, en del av det jag gör, på tradera eller någon bygdegårdsmarknad eller liknande, för det svämmar över annars. När jag är inne i ett kreativt stim så gör jag flera smycken på en gång, och då blir det lätt lite för mycket, och man hinner inte använda allt heller.

De här spikesen är av akryl och väger ingenting, annars skulle öronen ramla av med så mycket metallskrot i dem! Den stora ringen har jag gjort av memory wire och det är därför det krävs lite kräm i nyporna. Den är stenhård och det är inte lätt att böja till öglorna i ändarna, men det går. Tänk på att rundtången sliter ont med detta så det kan vara bra att ha en till när man ska böja till annat sen. Det blir lätt märken.

De här är väldigt stora, ca 10 cm långa. Jag har också låtit spikesen vara lösa så de spretar lite ibland. Jag tycker de blir mer ”levande” eller vad man ska säga. Jag har sett andra modeller som är limmade och stumma.

Dessutom har jag valt att inte fästa dem direkt i öronkroken utan jag har satt en motring som koppling, vilket gör att de dinglar lite mera.

Jag har även gjort en mindre variant med memory wire för ringar, men de har jag ingen bild på. De blir mindre och man får inte plats med lika många spikes heller.

Vad tycker ni? Kanske dags att tillverka flera?

K

 

2 reaktion på “Spike-örhängen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *